Ondernemen doe je niet alleen

Ga jij starten met je eigen onderneming of heb je plannen om in de toekomst voor jezelf te beginnen? Dikke kans dat jij, net zoals ik 3 jaar geleden, vooral denkt dat ondernemen iets is wat je alleen doet. Voor sommige is dat een idee dat omarmt wordt en anderen schrikt dat weer af. Want bij wie mag je je ideeën dan toetsen en wat als je het even niet meer weet?
Keramiek workshop bij Hiptafelen

Ga jij starten met je eigen onderneming of heb je plannen om in de toekomst voor jezelf te beginnen? Dikke kans dat jij, net zoals ik drie jaar geleden, vooral denkt dat ondernemen iets is wat je alleen doet. Voor sommigen is dat een idee dat ze omarmen en anderen schrikt dat weer af. Want bij wie mag je je ideeën dan toetsen en wat als je het even niet meer weet?

Samenwerken met ondernemers

Al vrij snel leerde ik dat je als ondernemer echt niet alleen op je eigen eilandje zit. Ik leerde ook hoe leuk het is om samen te werken met andere ondernemers. Het toffe is dat je zelf mag weten welke projecten of uitnodigingen je aanneemt en hoe je deze samenwerkingen vormgeeft. En er zijn nog meer voordelen te noemen:

  • Je komt eens ergens anders dan op je eigen kantoor;
  • Je ontmoet nieuwe mensen en wie weet wat dat in de toekomst brengt;
  • Tussen de soep en de aardappelen door ontstaan er gesprekken en een wisselwerking waarin je elkaar meer kunt vertellen over jullie vakgebieden;
  • Mensen leren jou ook kennen en zien het gezicht achter die social media berichten en filmpjes;
  • Het levert nieuwe input voor je eigen social media;
  • Je verruimt je eigen blik en wie weet…ook je vaardigheden.

Workshop keramiek bij Hiptafelen

Toen Sylvia van Hiptafelen me vroeg om met andere ondernemers een tweedaagse workshop keramiek te doen bij haar in het atelier, was ik ook dolenthousiast. Ik zit normaal aan mijn laptop vastgeplakt en het is fijn om een keer met mijn handen bezig te zijn. Het was ook een kans om nieuwe mensen te leren kennen, mijn kennis te verrijken en te ontspannen. Want jongens…. wat wordt je zen van dat werken met klei. En van de showroom van Hiptafelen word ik ontzettend gelukkig.

Met de handjes in de klei

In maart, net voor de lockdown, stond ik om 10.00 uur met een aantal andere toffe ondernemers in de showroom om mijn eigen creatie te gaan maken.Dit was de eerste dag van de workshop en dat betekent van een stuk klei een voorwerp maken. Ik had besloten om geen kom of bord te maken, maar een kandelaar. Gelukkig was dat allemaal geen probleem. Sylvia en Marc namen ons stap voor stap mee in het proces en het ene na het andere toffe product begon te ontstaan. Het was heerlijk om een blok klei af te schrappen en om te vormen tot een organische vorm. Ik kon alles even loslaten en genieten van het samenzijn en bezig zijn. Nu ben ik soms wat ongeduldig en ik wilde meteen aan de slag met glazuren, maar de klei moet eerst een tijd drogen en dan nog gebakken worden…

Food…lots of food!

Wat wil je in een winkel als deze! Er was tijdens de workshop ook eten, heel veel heerlijk eten.

Het gebak was verzorgd door Homemade Heidy en geloof me… de beste cheesecake ever! En ik kan het weten, want ik heb een lichte cheesecake-verslaving.

De lunch werd verzorgd door Toost drink & dine. Jeetje wat een feestje was dat, ik heb zelden zo’n lekkere soep gehad.

Dag twee! Finishing touch

Dankzij onze grote vriendin corona was de tweede workshop later dan gepland. Afgelopen oktober was het zover en mochten we onze kunstwerken in het glazuur zetten. Mijn ongeduld hield het bijna niet meer en ik was wel toe aan een tof eindproduct.

Ik ga je in deze blog natuurlijk niet tot in de detail vertellen hoe we met de klei hebben gewerkt, wat de technieken zijn en hoe je met glazuur werkt, Flauw he 😉

Op de eerste plaats kunnen Marc en Sylvia dat beter. Daarnaast is het veel leuker om een keer zelf een workshop te boeken en aan de slag te gaan. Dat is zeker een aanrader als vriendinnen uitje, vrijgezellenfeest workshop of teamuitstapje.

Wat ik je wel ga laten zien is het prachtig eindresultaat….TADRAAAAAA

Ondernemen doe je samen!

Wat ik je met dit verhaal wil meegeven is: ga eropuit, doe mee met leuke projecten van andere ondernemers en laat jezelf zien. Je weet namelijk nooit wie of wat je tegenkomt. In het ergste geval heb je een leuke tijd gehad en nieuwe mensen leren kennen.

Nu ben ik benieuwd: ga jij graag naar events of bijeenkomsten met andere ondernemers? Heb je er al bijzondere samenwerkingen of contacten aan overgehouden? Deel het hieronder en inspireer anderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Stuur me een bericht

Producten

Gratis gids

Wat succesvolle websites anders doen

Wil je een website die bezoekers omzet in klanten? Neem dan deel aan mijn zevendaagse gids. Zeven dagen lang leer ik je wat succesvolle websites doen om meer conversies te krijgen (en hoe jij dit ook kan doen;)). 

Yes, ik start meteen en schrijf me in

Bedankt voor je bericht.
Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

× Hoe kan ik je helpen?