Mijn WordPress website werkt niet meer

Help, mijn WordPress website niet meer werk! Dat is natuurlijk ontzettend schrikken. Toch hoeft het allemaal niet heel ernstig te zijn

Wil je een succesvolle website die meer klanten aantrekt?

Help, mijn WordPress website werkt niet meer.

Je WordPress website is altijd in beweging en dat is maar goed ook. De digitale wereld verandert steeds en je website verandert mee. Plugins en thema’s worden verbeterd en komen met updates. Voor de veiligheid van je WordPress site is het aan te raden om deze updates uit te voeren. 

Niet alleen de plugins en je website veranderen mee met de laatste trends. Ook jij als blogger of ondernemer groeit mee. Hierdoor veranderen ook je wensen qua inhoud van je website. Zo besluit je misschien dat je toch een webshop wilt of een plugin om afspraken in te plannen.  Je bouwt je website verder uit met nieuwe plugins en tools, totdat…

je WordPress site opeens niet meer werkt.

Dat is natuurlijk ontzettend schrikken. Toch hoeft het allemaal niet heel ernstig te zijn, zeker niet als je deze stappen volgt om de oorzaak te achterhalen.


Je update(s) uitvoeren:

Kijk eerst of er nog een update (of meer) openstaat. Ja? Voer deze dan uit en vergeet niet om eerst een back-up te maken.


Je laatst geïnstalleerde plugin deactiveren:

Heb je net een nieuwe plugin geïnstalleerd en valt opeens je website om? Dikke kans dat deze plugin niet goed werkt of een conflict veroorzaakt. Deactiveer deze plugin en check of je site weer werkt zoals je gewend bent. Werkt je site weer? Verwijder dan de plugin die je geactiveerd hebt en zoek een andere plugin voor de functionaliteit die je graag wilt. 


Ga een voor een alle plugins na:

Heb je geen nieuwe plugins geïnstalleerd, maar wel recent alle plugins geüpdatet? Het kan zijn dat een van de plugins nu dusdanig is aangepast dat deze een conflict veroorzaakt. Om erachter te komen welke plugin dit is, doe je het volgende:

  • deactiveer een voor een de plugins en test steeds na elke deactivatie of je site weer werkt;
  • Werkt je site weer na het deactiveren van een van de plugins, dan heb je de schuldige gevonden. Deze laat je gedeactiveerd;
  • Zet de ander plugins weer aan en test de site nog een keer;
  • Begin bij de plugin die het minst belangrijkst is of waar je het minste werk aan hebt om alles weer in orde te krijgen.

Heeft je thema een update?

Het kan zijn dat je thema geüpdatet moet worden, voer deze dan uit en check de werking van je site.


Google naar recente foutmeldingen van plugins die je hebt.

De plugin Elementor geeft altijd heel goed een verslag van gemelde foutmeldingen na een update en vaak ook oplossingen. Of ze geven aan dat de fout opgelost wordt in een patch (kleine update). Dan weet je ook waar je aan toe bent.

Heb je hulp nodig bij je bestaande website of wil je eindelijke een nieuwe succesvolle website? Neem dan contact met mij op!

Delen:

44 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BoekenBoeken

Stuur me een bericht

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wat succesvolle websites anders doen

Wil je een website die bezoekers omzet in klanten? Neem dan deel aan mijn zevendaagse gids. Zeven dagen lang leer ik je wat succesvolle websites doen om meer conversies te krijgen (en hoe jij dit ook kan doen;)). 

Yes, ik start meteen en schrijf me in

#instagram

[instagram-feed]

Mazgon Design

Openingstijden