Maak in zes stappen een kleurpalet voor je website.

Maak in zes stappen een kleurpalet voor je website

Ga je zelf aan de slag met je website, maar weet je niet welke kleuren je kunt gebruiken? Is je website nu rommelig en onrustig? Een mooi kleurpalet zorgt voor eenheid en rust in je website. In deze blog leg ik je in zes stappen uit hoe je tot een mooi geheel komt qua kleurgebruik in je website.

Stap 1) kies je basiskleur

De eerste kleur die je kiest is je basiskleur. Dit is de kleur die ook in je logo terugkomt. Aan deze kleur herkennen mensen je als merk. Dat betekent niet dat je deze kleur overal in door moet voeren, dat wordt dan weer saai.

Stap 2) Kies je tweede kleur

Een tweede kleur maakt je palet spannender en minder saai. Wil je zeker weten dat je tweede kleur goed bij je hoofdkleur past? Kies dan precies de tegenovergestelde kleur uit het kleurenspectrum.  Deze kleur gebruik je voor buttons, icoontjes en CTA’s.

hoe weet je nu wat die tegenovergestelde kleur is? Ga naar colorwheel van Adobe en voeg in het middelste kleurvakje de kleurcode van je logo in. Vervolgens klik je op de optie ‘complementair’. De kleur in het uiterst rechtse vakje is nu de complementaire kleur van je gekozen eerste kleur.

Stap 3) Maak een lichte variant van deze kleuren

Maak een lichte versie van beide kleuren. Deze kleuren zijn ideaal voor achtergronden en vlakken op je website. Er mag een groot verschil zitten tussen de originele en lichte kleuren. Zo krijgt je website die stijlvolle uitstraling die je wilt.

Stap 4) Maak een donkere variant van deze twee kleuren

Nu maak je twee donkere varianten (van ieder een) van je gekozen kleuren. Deze donkere varianten gebruik je als achtergronden met witte / lichte tekst. Op deze manier kun je onderdelen van je website uitlichten en de aandacht geven.

Stap 5) Kies de kleur voor je tekst

Door je body tekst een basis kleur te geven, krijgt je website rust en eenheid. je tekst moet goed leesbaar zijn en daarom kies je een donkere tint. Kies liever niet voor 100% zwart, want dat geeft je site een harde uitstraling. Als je iets van het zwarte afgaat, oogt je website tekst vriendelijker en stijlvoller.

Stap 6) Kies een neutrale kleur

Als laatste kies je nu een hele neutrale kleur, zoals lichtgrijs of lichtbruin/beige. Deze kleur gebruik je ook in vlakken en achtergronden op je website.

Zo, je kunt nu zelf aan de slag met het maken van een kleurpalet voor je website. Heb je nog vragen of wil je meer weten, schrijf dan een reactie onder dit bericht.

Delen:

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BoekenBoeken

Stuur me een bericht

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wat succesvolle websites anders doen

Wil je een website die bezoekers omzet in klanten? Neem dan deel aan mijn zevendaagse gids. Zeven dagen lang leer ik je wat succesvolle websites doen om meer conversies te krijgen (en hoe jij dit ook kan doen;)). 

Yes, ik start meteen en schrijf me in

#instagram

[instagram-feed]

Mazgon Design

Openingstijden

Bedankt voor je bericht.
Ik neem binnen 48 uur, op werkdagen, contact met je op.

Groetjes Daphne